Archief

Binnenland van Elin Willows

Vorig jaar verscheen het boek Binnenland. NRC schreef erover: "Hoe komt het dat een roman waarin eigenlijk niets gebeurt zo inspirerend kan zijn? Dat je zo meeleeft met iemands eenzaamheid en opgaat in diens stoïcijnse manier van denken en doen? Het overkomt je bij het lezen van het overtuigende romandebuut Binnenland van de Zweedse Elin Willows." Lees de volledige recensie in de NRC via deze link.

Het andere koek boek

Mirjam Marks vertelde bij Tijd voor Max over Het andere koek boek, waarin gevluchte kinderen praten over hun lievelingsgerechten. Een kookboek voor de hele familie, met een verrassende en kleurrijke verzameling recepten van over de hele wereld. Vanaf de 16de minuut.

Rode Jeugd

Zelf noemen we het een graphic novel, een stripboek waarin volwassen thema's aan de orde komen - aldus schrijver en journalist Maurice van Turnhout en beeldend kunstenaar Matijs van de Kerkhof in het Eindhovens Dagblad. - We zetten maoïsme tegenover carnavalsbeleving. [...] We vertellen de geschiedenis niet zozeer naar de letter, maar meer naar de tijdgeest.

De schuilplek

Egon Hostovský schreef over een verstekeling in oorlogstijd. Zijn zielsnood is geen bijproduct van de actie, ze is de kern van het verhaal, aldus Alexandra De Vos in De Standaard. 

Wat doen wij zelf om gezond te blijven?

Lieneke van de Griendt is huisarts en vroeg zich af waarom zo veel patiënten met chronische ziekten ondanks alle medische inspanningen niet genezen. Ze ging op zoek naar antwoorden en schreef "Studeerden wij medicijnen of geneeskunde", dat inmiddels aan de vierde druk toe is. In het AD verscheen een interview met haar.

NRC over 'Speel! De lessen van Jan Wijn'

Van Wibi Soerjadi en Paolo Giacometti tot de broers Jussen; Jan Wijn leidde in bijna 60 jaar vele generaties pianisten op aan het conservatorium. Sandra Kooke schreef Speel! De lessen van Jan Wijn. Lees de recensie in NRC Handelsblad.

Winebusiness lovend over Proeven als een Pro

'Een uitmuntend boek voor degenen die meer willen weten over het proeven van wijn en het leuk vinden daar dieper in te duiken. Ook de uitleg over het maken van wijn is helder geschreven en fraai geïllustreerd.' In Winebusiness

Ode aan Liter door boekhandelaar Brokking

'Ook dit nummer staat vol met literaire gedichten en verhalen. Ik zie deze aanbeveling als een ode aan al die mensen die zich nu en vroeger hebben ingezet voor Liter.' Johan Brokking (in Reformatorisch Dagblad)

AD over Euthanasie of moord?

Huisarts Paul Giesen willigt een euthanasieverzoek in. En is plots moordverdachte. Een vuistslag in zijn gezicht, zegt hij in het AD.

Big Sister in AD

Sabine Wendel deed mee aan de eerste editie van Big Brother. 'Als ik had geweten hoe groot de impact was, had ik nooit meegedaan', zegt ze nu.

Trouw over Videobellen Etiquette

Wat kan wel en wat kan niet in een videovergadering? Fysiotherapeut en videobelcoach Marlous de Haan deelt haar zes beste tips. Lees de volledige recensie in Trouw.

GGZ Totaal over Kinderen van de straat

In oktober verscheen 'Kinderen van de Staat', over misstanden in de jeugdzorg in Nederland. Lees in GGZ Totaal een bespreking van dit boek én een interview met schrijfster Hélène van Beek.

New Scientist lovend over 400.000 generaties

'400.000 generaties' van Dick Slagter is een helder geschreven en wetenschappelijk onderbouwd verhaal over de evolutie. Emeritus hoogleraar biologie Nico van Stralen tipte het boek in New Scientist.

Eerste online boek-event

Het literair-cultureel programma Books on Tour is met het thema Licht in het hoofd op 1 november online gegaan. Deelnemen aan het event over depressie en creativiteit kan nog steeds. Gasten: Henk van Straten, Eva Meijer, Patricia Idsinga en Marieke stam. Wil je het event online bekijken? Dat kan via deze link. Kosten: € 5,-

Books on Tour is een initiatief van De Vrije Uitgevers.

Geen kookboek

Mensen eten soms bizarre vogels, van ortolanen tot meerkoeten. Is dat erg? Niet altijd, blijkt uit de bundel De smaak van reiger van Peter Müller. ‘Voor de duidelijkheid: het is geen kookboek’, zegt Müller.

Lees hier het hele artikel in Trouw.