Wereldvoetbalzomers van België 1920 tot Brazilië 1970

Een cultuurgeschiedenis van het spel om de bal

  • Auteur: Raf Willems
  • ISBN: 9789492419446
  • Verschenen: 05-12-2018
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Willems Uitgevers
  • Aantal pagina's: 340
€ 24,95

Omschrijving

WERELDVOETBALZOMERS VAN BELGIE 1920 TOT BRAZILIE 1970 – RAF WILLEMS
Een cultuurgeschiedenis van het voetbal, deel 1
Wereldvoetbalzomers van België 1920 tot Brazilië 1970’. Auteur Raf Willems noemt dit zijn ‘levenswerk’ – hij werkte er meer dan een decennium aan – en geeft het boek als ondertitel mee: ‘Een cultuurgeschiedenis van het spel om de bal, deel 1’.
Voetbal is inderdaad meer dan de wedstrijd op het veld. Het gaat heel vaak om invloeden vanuit de samenleving en omgekeerd. En de populairste sport op aarde is uiteraard ook een onderdeel van de menselijke cultuurgeschiedenis.
Neem je tijd voor dit boek en maak kennis met belangrijke persoonlijkheden uit de historiek van zowel voetbal als politiek van de twintigste eeuw. Zoals José Leandro Andrade, Matthias Sindelar, Ferenc Puskas, Garrincha, Lev Yashin en Bobby Charlton. Ontdek hun vaak persoonlijke levensverhalen en belevenissen tegen de achtergrond van scherpe maatschappelijke omwentelingen.
‘Wereldvoetbalzomers’ verwijst naar de grote voetbaltoernooien die duizenden mensen enthousiasmeerden en ontroerden. Raf Willems beschrijft het verhaal ‘achter de vreugde en het verdriet’ van de grote persoonlijkheden van het voetbal.
Hij start in …België, bij de Olympische Spelen van 1920 toen de Rode Duivels door de internationale media werden omschreven als ‘de eerste wereldkampioenen van het voetbal’. En hij eindigt in 1970 met het Braziliaanse Beautiful Team van Pelé, dat door de algemene publieke opinie wordt beschouwd als het beste elftal aller tijden.

Raf Willems (1960) schreef veertig boeken over voetbal, met een knipoog naar samenleving en geschiedenis.
België op het WK van 1920 tot vandaag
België op het WK van 1920 tot vandaag

Winnen de Rode Duivels het wereldkampioenschap voetbal in Rusland? Dat zou best kunnen! Want we hebben fantastische... € 16,95

Weltmeister
Weltmeister

Duitsland won in 2014 de wereldbeker in Brazilië met creatief, snel en offensief voetbal. Duitsland heeft iets met... € 20,00

Hand in hand voor blauw & zwart
Hand in hand voor blauw & zwart

Van dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar € 10,00

Vital Borkelmans, eeuwige optimist
Vital Borkelmans, eeuwige optimist

Vital Borkelmans (1963) treedt met dit boek uit de schaduw.
Hij vertelt onverbloemd zijn levensverhaal. Als... € 10,00