Het hart wordt niet dement

  • Auteur: Huub Buijssen
  • SKU: 9789082758429
  • Verschenen: 09-09-2019
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Buijssen Training en Educatie
  • Aantal pagina's: 292
€ 18,90

Omschrijving

De laatste jaren is kennis over de omgang met mensen met dementie enorm toegenomen. Dit boek vormt hier het bewijs van.

Huub Buijssen, al vele jaren een autoriteit op het gebied van dementie, legt in dit boek uit hoe de persoon met dementie ermee worstelt dat hij de grip op zijn leven steeds meer verliest. Tegelijkertijd laat Buijssen zien dat tijdens het dementeringsproces niet alles verloren gaat maar dat belangrijke menselijke eigenschappen, zoals gevoelens en verlangens, behouden blijven. Op bevlogen wijze laat de auteur zien dat juist kennis van wat niet verloren gaat, de sleutel vormt voor het behoud van contact en een prettige omgang.

Ruime aandacht is er in het boek ook voor de worstelingen, gevoelens en behoeftes van de naasten van mensen met dementie. Het boek geeft op een betrokken wijze aan hoe je kunt helpen zonder jezelf te verliezen.

Het boek is in een heldere stijl geschreven. De auteur verlevendigt theorie en omgangstips steeds met herkenbare praktijkvoorbeelden en citeert daarbij uit romans van bekende schrijvers die dementie uit eigen ervaring kennen.


Huub Buijssen (1953) wiens beide ouders leden aan dementie, is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Hij schreef meer dan veertig boeken, waaronder de bestsellers De heldere eenvoud van dementie, De magische wereld van Alzheimer en Als een dierbare depressief is. Veel van zijn boeken verschenen in het Duits. Daarnaast zijn boeken van hem vertaald in het Engels, Deens, Zweeds, Tsjechisch, Pools en Zuid-Koreaans.
Collegiale ondersteuning en peer support
Collegiale ondersteuning en peer support

Als je in de zorg of de welzijnssector werkt, heb je een verhoogde kans op een overweldigende ervaring. In tijden... € 29,95

Mag ik je geen advies geven?
Mag ik je geen advies geven?

Zό simpel en vanzelfsprekend, heel vreemd dat deze methode niet eerder is bedacht.' Zo reageert menigeen na... € 28,50

Het hart wordt niet dement
Het hart wordt niet dement

De laatste jaren is kennis over de omgang met mensen met dementie enorm toegenomen. Dit boek vormt hier het bewijs... € 11,99

Mag ik geen advies geven.
Mag ik geen advies geven.

Zό simpel en vanzelfsprekend, heel vreemd dat deze methode niet eerder is bedacht.' Zo reageert menigeen na... € 14,90