Financieel management in de gezondheidszorg

  • Auteur: Gijs Hiltermann
  • SKU: 9789082444063
  • Verschenen: 12-03-2018
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Op werkdagen voor 18:00 uur besteld, morgen in huis
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: H&G
  • Aantal pagina's: 160
€ 35,00

Omschrijving

FINANCIEEL MANAGEMENT IN DE GEZONDHEIDSZORG

Binnen de zorgsector werken veel professionals als manager die, vaak monodisciplinair opgeleid, steeds meer integraal verantwoordelijk worden voor de bedrijfsvoering. Dat betekent dat er een verbreding van bedrijfskundige kennis moet plaatsvinden. Daarnaast verandert er veel in de zorg. Toenemende marktgerichtheid, commercieel werken, interne verzakelijking, diagnose behandelcombinaties en DOT's zijn daar voorbeelden van. Dat betekent dat de zorgmanager van nu niet alleen breed bedrijfskundig geschoold moet zijn, maar tevens begrijpt wat de veranderende wereld betekent voor zijn functioneren. En financiën spelen daarbij een belangrijke rol. Kennis van de basisbeginselen van financieel management is dan ook onontbeerlijk voor managers in de gezondheidszorg.

Om twee redenen is kennis van financieel management van belang voor zorgmanagers:
- een manager in de zorgsector is (mede)verantwoordelijk voor de financiën in zijn bedrijfsonderdeel;
- het is voor een manager van belang om een gesprek te kunnen voeren over financiën met de 'specialist' op dit gebied: de controller, accountant of hoofd economische en administratieve dienst (HEAD).

Dit boek is ontwikkeld voor leidinggevenden in het midden en hoger management die verantwoordelijk worden of zijn voor een deel van de bedrijfsvoering in een zorginstelling. Tevens is dit boek nuttig voor managers afkomstig van buiten de zorgsector die in de zorg gaan werken of met de zorgsector te maken hebben.

Gijs Hiltermann is zelfstandig gevestigd adviseur en opleider op het gebied van financieel management. Als docent/trainer heeft hij een variëteit aan financiële en niet-financiële managers getraind binnen bedrijven, overheidsorganisaties en masteropleidingen van diverse universiteiten en hogescholen.
Kostenallocatie en interne verrekening: zin en onzin
Kostenallocatie en interne verrekening: zin en onzin

Uitgave ter gelegenheid van het afscheid van Gijs Hiltermann van Nyenrode Business Universiteit op 4 september 2019 € 5,00

Beginselen accountancy
Beginselen accountancy

Accountants en controllers worden opgeleid aan universiteiten en hogescholen. In veel gevallen begint een... € 35,00

Financiële beheeraspecten
Financiële beheeraspecten

Financieel management staat bij velen in de belangstelling; niet zo vreemd, want geld speelt in organisaties nu... € 20,00

Management accounting & control
Management accounting & control

Van dit boek is nog geen omschrijving beschikbaar € 20,00