Het pad van de mensheid - e-book

Maatschappelijke innovatie voor de samenleving van morgen

  • Auteur: Henk Diepenmaat
  • SKU: 9789079578917
  • Verschenen: 10-05-2018
  • Leverbaar: Direct
  • Levertijd (NL): Direct te downloaden
  • Druk: 1e druk
  • Productvorm: E-book (EPUB 3 - controleer of uw e-reader E-PUB 3 ondersteunt!)
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Uitgeverij Parthenon
  • Aantal pagina's: 1084
€ 5,00

Omschrijving

Onze samenlevingen kraken: plastic soup, klimaatproblemen, zorgproblemen, eenzaamheid. Het zijn kenmerken van een overgangstijd. Onze vaak zelfgerichte menselijke aard lijkt onmachtig het tij te keren.
Onbewust volgt de menselijke soort al honderdduizenden jaren met ups en downs een verborgen verbeterpad: van jagers-verzamelaars via landbouwgemeenschappen, stadstaten en moderne natiestaten naar de laat-moderne wereld van nu.
Door het herkennen en bewust volgen van dit 'Pad van de mensheid' kunnen we maatschappelijke ontwikkelingen enorm verbeteren en versnellen. Het biedt de mensheid nieuwe mogelijkheden voor maatschappelijke innovatie. Gezamenlijk optreden als een 'Team Wereld' ligt voor dan de hand.
De ervaringsruimte waarin wij als actoren onze maatschappelijke levens vormgeven, wordt zichtbaar gemaakt door 'recursief perspectivisme'. Deze verstrekkende hypothese laat een discreet numeriek landschap zien dat onze empirische patroonwetten verklaart, zoals de Wet van Zipf, Benford en Pareto. Het werpt bijzonder licht op natuurwetten waarbij priemgetallen een hoofdrol spelen.
Het pad van de mensheid lijkt het meest kansrijke, en op de lange termijn meest waarschijnlijke ontwikkelpad in dit numerieke ervaringslandschap te zijn. Het pad heeft statistische, relativistische en kwantumtheoretische eigenschappen met consequenties voor onze reis. Ze vereisen toegesneden methoden voor maatschappelijke innovatie, met sprekende namen als de 'penta helix', 'multi-actor procesmanagement', de 'maatschappelijke innovatiekubus' en de 'ruggengraat'.
Voor wie onze gezamenlijke reis naar de toekomst beter wil begrijpen en ondersteunen, biedt het pad van de mensheid verrassende inzichten.

Aantal: 1

Het pad van de mensheid
Het pad van de mensheid

Onze samenlevingen kraken: plastic soup, klimaatproblemen, zorgproblemen, eenzaamheid. Het zijn kenmerken van een... € 39,90

Multi-actor procesmanagement in theorie en praktijk
Multi-actor procesmanagement in theorie en praktijk

Serie Samenleving in perspectief.
Een aanpak voor de verbetering van maatschappelijke praktijken, deel... € 35,00

The Path of Humanity
The Path of Humanity

Today's societies are at a breaking point, characterized by problems like the 'plastic soup', climate change,... € 39,90

The Path of Humanity
The Path of Humanity

Today’s societies are at a breaking point, characterized by problems like the ‘plastic soup’, climate change,... € 5,00